سفارش تبلیغ
صبا ویژن


منتظران مهدی

یک فعال دانشجویی مطرح کرد؛
محمدصالح مفتاح از فعالان جنبش عدالتخواه دانشجویی در وبلاگ خود به بررسی مخالفان جنبش عدالتخواه دانشجویی پرداخت.
به گزارش «فردا»، وی در ابتدای این مطلب با بیان اینکه این مطلب دیدگاه رسمی جنبش محسوب نمی‌شود، می نویسد: در ماه‌های اخیر، سیر مخالفت‌ها با جنبش عدالت‌خواه دانشجویی شدت بیشتری یافته است و در این میان نام برخی افرادی که دارای سمت‌هایی نیز هستند به چشم می خورد. برخی از این افراد با سوء استفاده از جایگاه‌های خود در نهادهای مختلف انقلابی و غیر انقلابی به نشر اکاذیب و تهمت‌هایی بنیان‌برافکن دست زده‌اند. نمونه‌ی غیر انقلابی‌اش یادداشت علی مزروعی (از شورای مرکزی حزب مشارکت) است که در آن جنبش عدالت‌خواه دانش‌جویی به مخالفت با اصلاحات و دولت خاتمی متهم شده است و نویسنده‌ با مطرح کردن اطلاعات نادرست و ناقص، این جریان دانش‌جویی به جریانی سیاسی فروکاسته است! و از پیام رهبری به این جنبش اعلام نارضایتی می‌کند! این درحالی است که آقای مزروعی چند سال پیش، در مباحثه‌ای که با ایشان داشتم و در وبلاگ خودشان هم نشر یافته بود، به عدم اطلاع خود از فعالیت‌های این مجموعه اعتراف کرده بود و خواستار گزارش جنبش به حزب مشارکت شده بود! در عین حال در یادداشت اخیر بر همان مطالبی که از بنیان خطا بوده است تأکید کرده است.

وی در ادامه می نویسد: به قول شهید مطهری کسی قطار ایستاده را سنگ نمی‌زند. اما همین که قطاری در حال حرکت باشد، برخی به خود جرأت می‌دهند که به آن حمله کنند و سنگ بزنند.

این فعال دانشجویی در ادامه می نویسد: از سوی دیگر نشریه‌ی همت (هفته‌نامه‌ی حامیان دولت) نیز در شماره‌ی اخیر خود به مناسبت پرداختن به پرونده‌ی جنبش عدالت‌خواه دانش‌جویی به فحاشی و تندخویی دست زده است و با ادبیاتی عجیب و زننده بر این تشکل دانشجویی تاخته است. جالب آن‌که اکثر این مطالب با نام‌های مستعار و غیر واقعی نشر یافته است تا از پاسخ‌گویی و دامن‌گیری این تهمت‌ها پرهیز شود!

 این فعال جنبش دانشجویی با بیان اینکه یکی از محورهای این مطالب پررنگ‌کردن و دست‌گذاشتن بر انتقادات و اختلافات مابین سازمان بسیج و جنبش عدالتخواه دانشجویی بوده است می نویسد: این نشریه مطلب نقد سازمان بسیج که چند سال قبل در یکی از نشریات مرتبط با جنبش عدالت‌خواه منتشر شده بود، بار دیگر نشر یافته و در یادداشتی به قلم کاظم تهرانی با عنوان «برادری و تضاد» به بررسی این -به قول خودشان- تعارض پرداخته است. نویسنده با بیان این مطلب که بسیج دانشجویی عدالت‌خواه‌ترین مجموعه‌ی دانشجویی در کشور است، جنبش عدالت‌خواهی را به فعالیت تحت لوای بسیج دعوت کرده است. در نهایت نیز با بیان این‌که جنبش عدالت‌خواه دیگر توان و رمقی برای فعالیت ندارد (!!) و این‌که حتی در برخی حوزه‌ها علیه شخصیت‌های عدالت‌محور (!!) هم اقدام به موضع‌گیری کرده است، جنبش را به اقدام مناسب برای رفع کدورت با گروه‌های «حزب الله» کرده است. معلوم نیست که نشریه‌ی همت که در شماره‌ی یکم خود به بازسازی چهره‌ی مشائی به عنوان یک نیروی انقلابی و ارزشی کمر همت بست، منظورش اقدام اخیر جنبش عدالت‌خواه دراعتراض به مواضع ضد انقلابی مشائی بوده است یا خیر!

در مطلب دیگر نیز با اعتراف به این مطلب که این جریان مرجع گفتمان‌ساز عدالت در کشور را مقام معظم رهبری می‌داند، سعی در القای مخالفت این جنبش با اندیشه‌های مقام معظم رهبری دارد. این مطلب البته در یک تعارض و تضد درونی، در ابتدا جنبش عدالت‌خواه را محصول مکتب خراسان می‌داند که از شخصیت‌های شاخص آن شخصیت‌های عدالتخواهی همچون مقام معظم رهبری، مرحوم شریعتی، شهید مطهری، محمدرضا حکیمی و حیدر و حسن رحیم‌پور ازغدی نام می‌برد و آن را در تعارض با مکتب تهران (با شخصیت شاخص مهدی نصیری) می‌داند. که البته نویسنده با نوشتن تنها یک جمله که «در عرصه‌ی عمل اجتماعی نوع نگاه کسانی دیگر حاکم است» از کنار این مطلب می‌گذرد.
 
وی در ادامه نقد مطالب نشریه همت می نویسد: در بخش‌های دیگر این پرونده نیز به مصاحبه با آقای رسول علیخانی پرداخته است که هیچ سمتی و نقشی در تشکیل جنبش عدالت‌خواه نداشته است و در زمان تأسیس این جنبش اصلاً جایگاهی نداشته است. ما که نفهمیدیم که چه ربطی داشت.

نکته‌ی عجیب دیگر حذف شدید (!!) نام دانشگاه امام صادق علیه‌السلام و عدالت‌خواهان امام صادقی در تشکیل جنبش عدالت‌خواه بوده است. در حالی که نسل اول تشکیل‌دهندگان این جنبش هم متأثر از فارغ‌التحصیلان این دانش‌گاه بوده‌اند و هم‌چنین بسیج این دانشگاه جزء تشکیل‌دهندگان جنبش بوده است و هم‌اکنون نیز جزء تشکل‌های مرتبط با جنبش عدالت‌خواه دانشجویی می‌باشد.

وی تاکید می کند: طیف گسترده‌ی مخالفان جنبش عدالت‌خواه دانش‌جویی از اپوزیسیون گرفته تا حزب مشارکت و تا حامیان دولت نشان از یک امر مهم دارد و آن استقلال و عدم وابستگی این جریان به قدرت دولتی است. در عین حال حمایت و تأییدات رهبری و نیز عمل‌کرد این تشکل دانش‌جویی نشان از این دارد که وابستگی به اندیشه‌های انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری در این جریان یک اصل لایتغیر بوده، هست و ان‌شاءالله خواهد بود.

مفتاح در پایان می نویسد: البته همواره نقدهای صحیح و به‌جا نیز بوده‌اند که راه‌نما و اصلاح‌گر بوده‌اند و باید به آنها توجه داشت.
 
اطلاعات تکمیلی «فردا»، حکایت از آن دارد نشریه «همت» در پرونده خود مصاحبه فیروزآبادی دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی را سانسور کرده است.
 
گفته می شود این مصاحبه بر خلاف رویه پرونده این نشریه در تخریب جنبش عدالتخواه بوده است.

نوشته شده در سه شنبه 89/9/16ساعت 8:15 عصر توسط امین نظرات ( ) |


Design By : Pichak